Škodu spôsobenú krádežou peňazí vyčíslili na viac ako 457.000 eur

21.02.2012 Prešov

Prešov 20. februára (TASR) - Prešovskí policajti vyšetrujú lúpežné prepadnutie vozidla bezpečnostnej služby prevážajúceho peniaze, ku ktorému došlo v nedeľu 19. februára v Prešove. \"Škodu spôsobenú krádežou peňazí vyčíslili na viac ako 457.000 eur,\" konkretizoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.
Hovorca uviedol, že v nedeľu okolo 19.00 h zaparkovalo auto prevážajúce peniaze za jedným z prešovských obchodných domov, kde pracovníci bezpečnostnej služby prišli vyzdvihnúť tržbu.
\"Vodič ostal sedieť v aute a spolujazdec odišiel do obchodného domu pre tržbu. Keď vyšiel von s peniazmi, vozidlo sa tam nenachádzalo. Preto sa vrátil späť a kontaktoval zamestnávateľa a ten následne políciu,\" priblížil Džobanik. Na miesto vyslali policajné hliadky, pričom jedna z nich našla vozidlo bezpečnostnej služby aj s vodičom zaparkované o niekoľko sto metrov ďalej. Vodič bol podľa hovorcu spútaný a omámený.
\"Pri následnom vyšetrovaní policajti zistili, že auto mali prepadnúť dvaja maskovaní páchatelia. Jeden z nich prilepil na sklo dverí predmet podobajúci sa na nástražný výbušný systém a vyzval vodiča, aby otvoril, inak to vybuchne. Vodič poslúchol a dvere otvoril,\" vysvetlil Džobanik. Páchatelia potom vošli do auta, pričom jeden z nich mieril na vodiča pištoľou a druhý mu na ústa priložil textíliu napustenú neznámou látkou. Ten následne stratil vedomie. Keď sa prebral, bol spútaný a auto bolo zaparkované o niekoľko sto metrov ďalej na parkovisku pri susednom obchodnom dome.
Z vozidla páchatelia ukradli tržbu z troch obchodných domov. Prepadnutý vodič neutrpel zranenia, ktoré by si vyžadovali lekárske ošetrenie. Na základe popisu prepadnutého vodiča polícia kontrolovala na výjazdových cestách vozidlá a ich posádky, páchateľov sa však zatiaľ nepodarilo vypátrať. Prešovský policajný vyšetrovateľ začal v tomto prípade trestné stíhanie pre zločin lúpeže.
 

Vyberte región